Våpenjusteringer

30.05.2019

Alle som driver med, eller kjenner til skiskyting, vet at individuell tilpasning av våpen er helt vesentlig for å skyte godt når vinteren kommer. Store deler av mai-måned har blitt brukt til å optimalisere våpenet slik at jeg forhåpentligvis får en sesong med mange hvite blinker. 

Alt jeg har gjort av justeringer har blitt gjort for å kunne ligge så avspent, men samtidig så kompakt som mulig. Jeg ønsker å ha mest mulig av våpenets vekt tett inntil kroppen og har derfor gjort enkelte justeringer med dette i tankene. 

De største justeringene har blitt gjort på pistolgrepet, ståendeholderen, kinnstøtta og håndstopperen. Pistolgrepet er støpt etter min egen hånd, ståendeholderen er kuttet i høyden samt flyttet lengre frem, kinnstøtta er hevet, i likhet med begge siktemidlene, og håndstopper-platen er bygd på og vinklet. Det er forståelig at dette høres gresk ut for de aller fleste, men for noen spesielt interesserte kan det være forståelig. Jeg merker uansett at endringene som er gjort er gode. Jeg er fornøyd med å ha fått gjort så mye tilpasninger så tidlig på sesongen, slik at man slipper å gå og tenke på dette i mange måneder fremover. 

Jeg ønsker å takke Jan-Olav Gjermundshaug og Svenn Arne Nordheim for hjelpen ved justering og finpussing av våpenet. 


- Jørgen