Sesongslutt 2020

14.05.2020

Det ble en brå slutt på konkurransesesongen i år. Etter jr.NM i Folldal skulle det være et lite opphold før vi i slutten av mars skulle avslutte sesongen med NM i Vik. Slik ble det ikke.

Covid-19 satt en stopper for alt av skiskytterrenn, turrenn og fellestreninger. Ikke helt den slutten vi hadde sett for oss, men skirenn og fellestreninger står selvfølgelig i skyggen av et større globalt problem, så da får vi heller begynne å se fremover mot normale tider og forhåpentligvis en sesong som ikke blir, i veldig stor grad, påvirket av viruset. 

Dette gjorde at vi fikk god tid til å evaluere trenings- og konkurransesesong, samt litt avkobling og andre aktiviteter. Perioden har blitt brukt på å gjøre evalueringer og planlegge hvordan neste års treningsplan skal legges opp. Jeg har også fått vært en del i fjellet og både gått og stått på ski. Fin avkobling, og samtidig fin trening. Har også kommet godt i gang med barmarkstreningen i form av sykkelturer og løping! 

2019/20 sesongen har vært ett av mine aller beste treningsår. Jeg har hatt god kontinuitet i treningen min hele vegen og har stort sett alltid fått gjennomført etter plan. Likevel sitter jeg igjen med følelsen av at konkurransesesongen ble preget av mye "stang ut". Jeg satt meg noen mål før sesongen at jeg skulle få debutere i IBU-cupen og ta individuell jrVM medalje. Jeg har vært veldig nære på å nå begge de målene, men i de aller viktigste situasjonene har jeg rett og slett ikke gjort det godt nok. For ustabil skyting har nok mye av skylden her, så dette skal tas tak i frem mot neste år. Uansett, så har det vært utrolig mange morsomme opplevelser og jeg kan da trekke frem min første Norges-Cup senior seier på Geilo, 4.plass i jrVM sprint (der Vebjørn tar hjem seieren!!!) og jrNM gull i min siste distanse som junior. 

Til slutt ønsker jeg å rette en stor takk til U23 gutta og coach Ronny Hafsås for et veldig bra år! Gøy å være en del av en så bra gjeng. Stor takk også til familie og venner som oppmuntrer og støtter uansett hvordan resultatlistene ser ut. 

Uten trofaste og gode støttespillere hadde jeg heller aldri klart å holde på med dette og legge all min energi i skiskytingen. Tusen takk for støtten! Jeg håper vi kan få til morsomme ting sammen også i fremtiden! 

Vi høres!

- Jørgen