Sesongen 18/19

19.04.2019

Skiskytter-sesongen 2018/19 er ved veis ende og derfor tenkte jeg det var på tide med en oppsummering av vinterhalvåret vi nå har lagt bak oss. 

Sesongen startet i kjent stil på Sjusjøen i midten av November. Der fikk vi kjenne på nivået til flere av verdens beste skiskyttere i en svært tøff senior-klasse. Åpningen av sesongen ble preget av litt for dårlig skyting, men god fart i skisporet. 

Norges-Cup åpningen, og første av 2 uttaksrenn til Junior-VM, ble arrangert på Lygna skisenter i adventstider. Årets første juniorrenn sto kanskje for sesongens største prestasjon fra min side. 20/20 treff og seiersmargin på rundt 3,5minutter gjorde godt for selvtilliten inn mot den nye sesongen. 

NM del 1 ble avholdt på Liatoppen skisenter. Der tok jeg min andre seier for sesongen som junior med 9/10 treff på sprinten. Vi deltok også i en sterk senior-klasse, og der holdt tiden min til en 5.plass, kun 17 sekunder unna Lars-Helge Birkeland og norgesmester-tittelen. Helgens resultater holdt også til at jeg ble tatt ut til å representere Norge under Junior VM i Slovakiske Osrblie. 

Junior-VM ble en aldri så liten skuffelse for min egen del. Jeg var med å kjempet om VM-gullet på mesterskapets første distanse, men endte dessverre opp med 2 bom for mye. Derfra ble mesterskapet ødelagt av usikkerhet rundt skytingen. Kjedelig å få trøbbel med skytingen og hodet underveis i mesterskapet, men sånn er idretten; det handler om å være på topp når det gjelder. Kunne heldigvis glede meg over at de to jeg trener og matches mot ukentlig, Vebjørn Sørum og Sivert Bakken, endte opp med henholdsvis to gull og to bronse på sprint + jaktstart. 

Norges-Cupen fortsatte etter hjemkomsten, denne gangen på Toten, der resultatene holdt til videre avansement til Junior-EM på hjemmebane (Sjusjøen). Der ble høydepunktet en 4.plass fra sprinten, som dermed blir mitt beste internasjonale resultat for sesongen. 

Min beste rennhelg for sesongen 18/19 ble et faktum under Junior NM på Knyken. Der tok jeg med meg 2 gull fra henholdsvis sprinten og stafetten. 2 uker etter NM skulle sesongen avsluttes. Nok en gang på Liatoppen skisenter. Her ble det gått 20km normaldistanse (senior), fellesstart (junior) og stafett (senior). Fellesstarten skulle avgjøre Norges-Cupen sammenlagt, og det ble svært jevnt. Øyvind Haugan gjorde akkurat nok til å holde meg bak seg på sammenlagtlisten og vant med 2 små poeng. Ørsmå marginer til syvende og sist, men sett sesongen i ett så var det veldig fortjent at Øyvind stakk av med seieren etter en svært jevn og god sesong. Jeg tar med meg en 2.plass fra Norgescup sammenlagt i år, og sier meg veldig fornøyd med det. Rundet også av sesongen med bronse på senior-stafetten sammen med Sturla Lægreid, Endre Strømsheim og Truls Jorde. 

Alt i alt skal jeg si meg ganske fornøyd med sesongen. Det har vært en sesong preget av litt for dårlig skyting jevnt over, men jeg tar med meg en god fremgang i skisporet og motivasjon for å gjøre en solid jobb på sommerhalvåret. Jeg fikk også fornyet tillit på U23-landslaget det neste året. Det blir veldig spennende og gøy å ta fatt på en ny treningssesong med gamle og nye lagkompiser. 

Jeg ønsker også rette en stor takk til alle mine sponsorer som legger til rette for at jeg kan holde på med det jeg syntes er gøy! Til slutt vil jeg takke alle i skiskyttermiljøet som gjør det så morsomt å holde på med akkurat dette. Jeg ser frem til å møte, konkurrere mot og forhåpentligvis slå flesteparten av dere i sesongen 2019/20!

- Jørgen