September 2019

05.10.2019

Sesongens første snødryss og noen små kuldegrader har ankommet Lillehammer. Vi er nå inne i oktober og det er bare en drøy måned til startskuddet for sesongen 19/20 går av. Formen er i rute og det er på tide med en kjapp oppsummering av treningsmåneden jeg nå har lagt bak meg. 


U23 lagene samlet seg på Geilo fra 6. til 13. september og fikk besøk av en stor gjeng hospitanter på siste delen av samlingen. Samlingens hovedfokus var å få lagt ned gode treningsmengder på fine barmarksforhold. Vi fikk løpt noen flotte turer fjellet, gått noen lange turer på rulleski og lagt ned et godt stykke arbeid på skytebanen. Den fysiske formen føltes veldig bra gjennom hele samlingen og jeg kunne trene solide mengder uten å føle meg sliten. 


September har vært preget av litt for dårlig skyting jevnt over. Enkelte lysglimt her og der, men alt sett under ett har det vært for dårlig. Jeg fant ut rett før NM i rulleskiskyting at det var noe feil med våpenet som måtte fikses. Det har jeg fått ordnet nå og forhåpentligvis vil det gi resultater på skytebanen fremover mot sesongstart. Her sender jeg en stor takk til Svenn Arne Nordheim og Jan Olav Gjermundshaug som hjalp meg å få orden på våpenet!


Like etter samlingen på Geilo var det duket for NM i rulleskiskyting. Mesterskapet ble avholdt i Steinkjer, så etter en lang biltur var det klart for henholdsvis sprint og jaktstart. Den fysiske formen var veldig god, men på skytebanen gikk det ikke min veg i det hele tatt. Kjedelig å få to dårlige opplevelser når kroppen kjennes så pigg, men jeg tar med meg det positive og jobber videre med det som kan bli bedre. 


Det ble noen rolige dager på Lillehammer etter NM før vi dro i gang nok en tøff treningsperiode med 3 hardøkter på Lillehammer før Vebjørn, Sivert og jeg tok turen til Torsby for å teste sesongens ski sammen med Madshus. To gode dager i skitunnelen gjorde at vi fikk testet både skiparken og formen på det underlaget vi liker aller best, snø! En ting er sikkert - det blir god glid til vinteren! Takk til Peter Blom og Madshus for en godt tilrettelagt testsamling! 


- Jørgen