Restitusjon

20.11.2020

Nå som sesongen nærmer seg, har jeg sluppet litt opp på treningen, og formen skal spisses. Da trenes det gjerne litt færre timer, men flere harde treningsøkter. Restitusjon er viktig til en hver tid, men i den siste perioden inn mot sesong legger jeg alltid inn et lite ekstra støt hva gjelder restitusjon. Her tenkte jeg å skrive litt om hvilke metoder og produkter jeg tar i bruk.

Aller først: det er ikke til å komme unna at de desidert viktigste restitusjonstiltakene sier seg selv; godt kosthold, nok søvn og tørre klær etter trening. Kosthold dreier seg i om å få i seg nok av de næringsstoffene kroppen trenger for å fungere optimalt. Jeg gjør det ikke mer komplisert enn å sørge for å spise meg mett på alle måltider, og sørge for å ha med meg mat/energitilskudd på økter. Det er også svært viktig å få i seg mat (gjerne karbohydrater og proteiner) så raskt som mulig etter trening. Gjør det til en vane og ha med deg mat og tørt skift til etter treningsøkter. Søvn er også viktig, men her er det veldig individuelt hva folk har behov for. Jeg liker å ha mellom 8-9 timer om natten og gjerne en drøy halvtime mellom øktene. 

Utenfor de åpenbare tiltakene har jeg også noen tips og triks som jeg føler hjelper meg å restituere mellom tøffe treningsøkter og renn. Det skal sies at en del av disse produktene er sponset, men at det er min ærlige og oppriktige mening. Jeg merker produktene som er sponset. 

Z Roller fra Zen Products (reklame): Jeg har nå brukt Z-roller i over 5 år og det har blitt en fast del av min rutine etter tøffe eller lange treningsøkter. Det er en massasjemaskin som du enkelt får plass til i stuen, og som er svært lettvint i bruk. Du kan bruke den samtidig som du ser på TV og det er mindre styr enn ved feks diverse foam rollers som jeg også har brukt til tider. Maskinen består av spesialtilpassede kuler som roterer og gir dyp og effektiv idrettsmassasje. Det finnes to forskjellige modeller: Z Roller Pro og Z Roller Lite, begge fungerer på samme måte, men Lite modellen er litt mindre og egner seg bedre til reise om du skal ha den med på konkurranse eller trening. I skrivende øyeblikk kjører min samarbeidspartner Medex Norge et supertilbud på Z Rollere. Sjekk ut nettsiden deres HER for priser og info om maskinene!

I tillegg til Z Rolleren har jeg nå det siste halvåret tatt i bruk en massasjepistol fra CRIFIT (reklame for Medex). Den har jeg alltid med meg på treningssamlinger og konkurranser. Den er enkel å ha med seg da den kommer i en praktisk liten reiseveske. Den har mange forskjellige hastigheter, og også 5 utskiftbare hodefester for diverse bruk. Denne kan anbefales! Les mer om den HER! Som alltid får du 15% avslag om du bruker koden "JORGEN2020" på Medex sine nettsider. 

Medex har også nylig fått agenturet på FLOW PRO som er en ny massasjepistol. Den kommer på nettsiden deres om ikke alt for lenge, så følg med der! Jeg gleder meg til å prøve! Medex kjører også tilbud på Kinesiotape, så om du sliter med skader eller lignende, så vet du hvor du skal lete.