November 2019

07.12.2019

Endelig er sesongen 2019/2020 i gang, og jeg har allerede gjennomført to rennhelger på henholdsvis Sjusjøen og Geilo. Det er godt å være i gang og her kommer en liten oppsummering av november.

Måneden startet med den siste treningssamlingen sammen med U23 gutta for sesongen. Vi fikk noen fine dager på veldig gode skiforhold på Dombås skiarena. Her la vi ned det siste av forberedende trening før sesongen for alvor startet.

I år som de fleste tidligere år ble sesongen åpnet med en sprintdistanse på Sjusjøen. Her møtes hele norgeseliten, men også store deler av den internasjonale eliten, for å måle krefter. Nivået var som alltid skyhøyt og alt skulle klaffe om man virkelig skulle gå seg langt opp på listene. Jeg gjorde en brukbar sprint med 2-0 på skytebanen og endte opp på 31.plass, 13.beste nordmann. Det ble en tyngre dag når det var klart for fellesstart dagen etter, men jeg sa meg greit fornøyd med sprinten og så fremover mot neste konkurranse som da ble senior Norges Cup på Geilo.

Jeg er i år siste-års junior, men rennene på Geilo er åpningen av senior-cupen så derfor stiller juniorene også opp i seniorklassen her. Jeg fikk en kjempedag på sprinten, gikk fort i løypa, skjøt 9 treff og vant mitt første senior-renn. Veldig morsomt! Søndagen bydde på en spennende fellesstart med mange tette dueller. Jeg skjøt 17/20 treff og endte opp på 6.plass. Alt i alt en veldig god rennhelg for min del, og jeg reiste hjem derfra med en veldig god følelse av at skytingen satt bedre enn åpningshelgen og en kropp som spiller godt på lag. Jeg fikk også beskjed om at jeg var 2.reserve for å gå den neste runden med IBU-cup i Ridnaun. Det er kult å se at man nærmer seg et høyt senior-nivå internasjonalt! Nå blir det neste på programmet Norges Cup på Lygna 13-15.desember. Jeg gleder meg!

Norges Cupen har forøvrig fått ny hovedsponsor og kommer derfor til å bli kalt Lerøy Cup denne sesongen!

- Jørgen