Norgesmesterskap 2020

10.03.2020

Junior NM i Folldal ble mitt siste norgesmesterskap som junior. Fellesstart, sprint og stafett sto på programmet. 

Fellesstarten åpnet tungt med 2 bom på første liggende. Jeg tok meg veldig sammen og skjøt to fulle hus på rappen etter det. Siste stående skyting ble avgjørende for medaljene. Jeg bommet 2 der også, og gikk ut på 6.plass i en gruppe som kjempet om den siste medaljen på distansen. Jeg ga det ett ærlig forsøk, men kreftene holdt desverre ikke helt inn til mål. Jeg endte til slutt på en 5.plass. Gratulerer til Vetle Rype Paulsen som tok en overbevisende NM-tittel her. 

Dagen etter var det duket for revansje. Jeg gikk et brukbart langrenn på sprinten, og skjøt 10 treff for første gang på sprint i år. Veldig deilig å kunne gjøre ett perfekt renn på skytebanen under et norgesmesterskap. Jeg endte til slutt opp som norgesmester med den minste margin. 0,1sekund skilte meg fra sølvet til slutt. 

Søndagens stafett gikk i skikkelig ruskevær. Veldig mye vind gjorde det veldig vanskelig på skytebanen. Laget mitt gikk inn til sølvmedalje, noe vi sa oss godt fornøyd med etter at Nord-Østerdalens lag gikk en svært god stafett og tok gullet. 

Dette var altså mitt siste jr NM. Når jeg ser tilbake på juniorkarrieren sitter jeg igjen med medalje i NM hvert eneste år. Jeg har tatt 6 gull individuelt og mange medaljer på mix-stafett og stafett. Dette var absolutt en fin måte å avslutte juniorkarrieren på. Nå ser jeg fremover mot sesongens siste rennhelg som finner sted i Vik i slutten av mars. Her skal det konkurreres i NM for seniorer. 

- Jørgen