NC Lygna & NM Simostranda

06.02.2018

Da var sesongen godt i gang! Førjulstiden ble brukt til å få så mye konkurransetrening som mulig før Norges Cup junior startet rett over nyttår på Lygna.


På Lygna skulle normal- og sprintdistanse gjennomføres. Normaldistansen gikk ikke som håpet. Jeg åpnet Norges Cup sesongen med å gå for lang førsterunde og var dermed avskrevet de øverste plassene allerede på første runden. Veldig kjipt, men klarte å motivere meg selv til å gjennomføre ett skikkelig skirenn dagen etter. Endte opp på 3.plass etter 1 bom på hver skyting, i krevende vindforhold. Veldig fornøyd med det.


Det neste på programmet var da NM på Simostranda, som var ett av sesongens største mål. Fellesstart, sprint og stafett sto på programmet. Fellesstarten var ett godt gjennomført skiskytterrenn og med 18 treff kunne jeg si meg godt fornøyd med sølv på min første NM-distanse i den tøffe 20-21-års klassen. Sprinten startet bra, men med 2 bom på stå, endte jeg opp på en litt skuffende 10.plass. 


Stafettlaget på helgens siste konkurranse var som følger: Endre Strømsheim, Sturla Lægreid, meg og Johannes Dale. Vi ble kjapp nevnt som favoritter og hadde alt å tape, men etter 4 gode etapper kunne vi hente hjem gullet til Oslo og Akershus skiskytterkrets. Dette avsluttet ett fint mesterskap for min del. 


Disse to helgene var også avgjørende for hvem som fikk lov til å representere Norge under junior VM senere i vinter. Der havnet jeg så vidt utenfor, men er satt opp som førstereserve, så om noen av de andre gutta skulle være så uheldige å bli syke, så er jeg klar for å steppe inn!


- Jørgen