Junior VM

17.02.2020

Mitt aller siste junior-vm er gjennomført og avsluttet. Det endte opp med å bli en skikkelig berg- og dalbane, men alt i alt en veldig fin tur. 

Årets høydepunkt ble arrangert i spektakulære Lenzerheide i Sveits. Det ligger på rundt 1400 moh så det skulle bli en ny erfaring å konkurrere i høyden for min egen del. Melkesyra kommer raskere, den er vanskeligere å bli kvitt og restitusjon er ekstra viktig når vi bor og konkurrerer såpass høyt over havet. 

Første renn var normaldistansen, 15km. Dette var kanskje den øvelsen jeg så aller mest frem til ettersom jeg gikk inn med en god følelse etter 15km vi gikk på Lygna tidligere i vinter. Jeg gikk et ganske bra løp, men litt for dårlig stående skyting gjorde at medaljen glapp. Fikk også en skikkelig smak av høyden da jeg kanskje var litt vel ivrig på første del av løpet. Et greit løp, men jeg hadde håpet på enda mer. 

Stafettdagen som vi alle så frem til skulle vise seg å bli den kjipeste dagen for min egen del. Jeg gikk 3.etappe, men trøblet såpass på standplass at jeg endte opp med å gå 2 strafferunder. En forferdelig følelse når de andre gutta på laget gjorde solide løp. Vi endte rett utenfor pallen med en 4.plass. Heldigvis var vi en bra gjeng på tur, så både utøvere og støtteapparat hjalp meg med å komme over det nederlaget og se fremover mot sprinten. 

Sprinten var mitt beste løp i Lenzerheide. Jeg følte jeg løste disponeringen av løpet mitt ganske bra selv om sisterunden ble tøff. Skjøt 9 treff og endte opp på en 4.plass. Selv om det bare var 2 sekunder til pallplass og medalje sier jeg meg ganske fornøyd med løpet. Dagen etter var det jaktstart og jeg hadde et veldig godt utgangspunkt. Jeg var med å kjempe om gullet helt frem til siste skyting. Der sto jeg på skive 2, men endte opp med 2 runder. Ender nok en gang utenfor pallen på grunn av litt for dårlig stående skyting, men veldig gøy å være med å prege løpet hele vegen. 

Alt i alt et mesterskap med litt "kant ut" for min egen del. Jeg gikk inn med et mål om medalje både individuelt og på stafett, men bukket under for presset i de aller viktigste situasjonene på slutten av løpene. Selv om det bare ble "nesten" har jeg vært med på å prege de fleste løpene i et junior-VM og det skal jeg være fornøyd med. Nederlagene tar jeg med meg som god læring og motivasjon i treningsarbeidet. 

Takk til hele støtteapparatet og kanskje spesielt smørerne som har stått på dag inn og dag ut for at vi utøverne skal ha det så enkelt som mulig og prestere best mulig. Norge endte opp som beste nasjon etter endt mesterskap med utrolig mange gode løp! Morsomt å være en del av uansett!

- Jørgen