Høydesamling i Arnoga

08.09.2017

Nå er jeg akkurat kommet hjem fra min første høydesamling i Italienske Arnoga, som ligger mellom Bormio og Livigno. Det har vært en lærerik, morsom og bra treningssamling.

Vi ankom for omtrent 2 uker siden og jeg kjente meg ikke helt bra i starten av oppholdet. Jeg tok et par rolige dager før jeg følte meg bra igjen og kunne starte treningssamlingen for fullt. Vi bodde på 1843 meters høyde på et fint lite hotell kalt Albergo Li Arnoga. Der ble vi servert god italiensk mat og hadde fine rom å slappe av på mellom øktene. 

Høydesamlingen besto stort sett av rolig trening og mye mengde, men vi har også fått inn noen hardøkter og et testløp. Rulleskiløypa lå noen hundre høydemeter lavere enn hotellet der vi bodde på så der kunne vi trene ganske normalt. Jeg følte meg helt grei fysisk på hele oppholdet og fikk mange gode økter. Testløpet gikk veldig bra for min del med 19/20 treff. Det var deilig å få en ordentlig gjennomkjøring før NM i rulleskiskyting og selvfølgelig vintersesongen. 

Med på høydesamlingen hadde jeg en luftrenser fra ACA (always clean air) som jeg nå har brukt en stund og den fortsetter å imponere meg. Med en gang jeg skrur på luftrenseren kan man merke stor forskjell på luft og inneklima på rommet. Den fanger opp støv og bakterier i luften og virker derfor godt mot sykdom og tørre slimhinner/tett nese. Jeg skulle ønske jeg hadde et bilde av alt støvet den fanget opp i løpet av en drøy uke, for det var virkelig skremmende mye! Godt å tenke på at man sparer kroppen sin for alt det. En liten anbefaling der altså ;)

Nå har jeg en rolig uke på Lillehammer før vi går i gang med en ny samling på Geilo og reiser direkte derfra til NM i rulleskiskyting i Sirdal. Jeg gleder meg!

- Jørgen