Coros Vertix - sportsklokke

27.09.2020

Reklame/anbefaling:

Jeg inngikk i sommer ett samarbeid med MEDEX NORGE. Avtalen innebærer at jeg skal profilere noen av deres produkter. Coros Vertix Sportsklokke var en av disse produktene. Jeg har nå brukt klokken i snart 3 måneder og tenkte jeg skulle dele mine erfaringer med den. 

COROS var ett klokkemerke jeg aldri hadde hørt om før jeg prøvde klokken. Oppstarten i 2016 gjør det til ett av de nyeste merkene på markedet hva gjelder sportsklokker. Tidligere har jeg brukt Polar, og jeg har litt erfaring med Garmin, så det er stort sett dette jeg vil sammenligne den med. 

Coros Vertix er å anse som en stor GPS klokke og kan sammenlignes med Garming Fenix og Polar Grit X på størrelse. Den veier 76 gram, og sitter svært godt på armen. Det er gode muligheter for bytte av reim. Den er vanntett ned til 150 meter og har ett safirglass som tåler røft bruk! 

Den største forskjellen jeg har merket etter at jeg byttet fra Polar til Coros Vertix er definitivt batterikapasiteten. På fulladet batteri kan du bruke klokken i 45 dager med normal bruk, den har 60 timer levetid med GPS, og dersom du skal på lengre turer, feks i fjellet, kan du bruke ULTRA Max GPS mode som gjør at den kan bruke GPS i inntil 150 timer! Batterikapasiteten er i en helt egen klasse. Jeg testet dette selv ved å reise på samling med fulladet batteri, trente med GPS på alle økter i 7 dager, og kom hjem med 30% batteri på klokken uten å lade underveis. 

Coros har en velfungerende app med mange nyttige verktøy for å holde følge med alt fra hvilepuls til treningsbelastning. Man synkroniserer enkelt klokken med mobilen, og kan derfra velge å få øktene lagt ut automatisk på andre treningsapper som for eksempel Strava (som jeg bruker en del). 

Coros er også 100% kompatibel med "løpepodden" STRYD. Medex har agenturet på STRYD i Norge, så om du som løper er glad i å måle fremgang så vet du hvor du skal lete!

Jeg gleder meg til å teste klokken videre i vinter da Coros melder at batterikapasiteten holder svært godt under kalde og tøffe vinterforhold. Foreløpig er jeg veldig fornøyd med klokken, og kan anbefale den på det varmeste. Det er en av de dyrere klokkene på markedet, men dersom du bruker GPS klokker mye, vil jeg si du får en svært god klokke for pengene. 

Hos Medex får du 15% rabatt på alle produkter (inkludert klokken) ved bruk av rabattkoden "JBK2020".  https://www.medex.no/produkt/coros-vertix/ 

- Jørgen