Altra løpesko

17.06.2020

Reklame.

Nå er det over 3 år siden jeg først begynte å bruke løpesko fra Altra. Jeg har nettop inngått ett nytt samarbeid med skomerket fra Utah, i USA. Derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen av grunnene til at jeg har forelsket meg i skomerket. 

Altra ble startet av eliteløpere og butikkpersonale som ønsket å lage en sko som hjalp deg med å løpe slik du var skapt for å løpe. Derfor er det 3 ufravikelige regler i alle Altra-sko: Balansert demping (nulldrop), footshape tåboks og Fit4Her.

Balansert demping:

Før Altra begynte å lage sko, modisfiserte grunnlegger Golden Harper løpesko. Han skjærte ut en del av sålen på skoen slik at de ikke hadde høydeforskjell mellom hæl og forfot. Dette kalte han en "zero drop" modifikasjon. Etter mye testing av dette så han at dette hjalp løpere og lande mer riktig med å lande med foten under kroppen. Dette resulterte i meget gode resultater og mange kunne nå løpe mer grunnet en sko som gjorde det lettere å løpe med mindre belastning.

I dag foretrekker vi å bruke ordene "balansert demping" fremfor Zero Drop. Mange går rundt med tanken om at Zero Drop er synonymt med lite demping eller minimalistsko. Dette stemmer ikke. Altra har sko innen alle kategorier av demping. Alt fra minimalist til maksimalist. (tekst hentet fra Altrarunning.no)

FootShape™ tåboks:

Saken med føtter er, vel... de er formet som føtter! Tradisjonelle løpesko har trang tåboks som klemmer tærne slik at foten går ut av sin naturlige posisjon. Det kan lede til skader som feks Hallux valgus, hammer toes, Plantar facitis. Dette er skader som kan relateres til at foten ikke er i sin riktige posisjon, eksempel er at storetåen peker innover på grunn av skoens form.

Altras FootShape™ tåboks gjør at tærne kan slappe av og spre seg, samt at storetåen kan peke rett frem. Denne posisjon hjelper deg med stabilitet i hvert steg og hjelper deg med et bedre og mer kraftfull steg hvor hele foten brukes, inkludert tærne. (tekst hentet fra Altrarunning.no

Fit4Her (kjønnsspesifikk design):

Kvinners føtter er anatomisk annerledes enn menns føtter og bør derfor ha en sko som er annerledes utformet. Kvinner har en smalere hæl og midtfot, høyere vrist og lengre fotbue. Selv om dette alltid har vært et faktum, har tradisjonelle løpeskomerker valgt å lage identiske modeller for menn og kvinner.

Altra er det første løpeskomerke som designer en hel serie med spesifikke sko lager for kvinner. Alle sko til damer er bygget med basis på den unike formen til en kvinnes fot. Kjønnsspesifikk design kombinert med en fulldempet Zero Drop ™ plattform og FootShape ™ tåboks gjør at en kvinnes fot forblir i en naturlig, avslappet posisjon gjennom hele løpet.

Bildet under illustrerer forskjellene mellom en kvinnes fot kontra foten til en mann. (tekst hentet fra Altrarunning.no)

JUNIKAMPANJE!

Dersom du kjøper en altrasko til fullpris (eller over 1500kr) får du med ett par OOFOS restitusjons flip-flops gratis! Dette er godt dempede sandaler som er perfekte til etter trening! 

Jeg har prøvd en del av altra sine sko og dette er mine favoritter til de ulike terrengene:

Asfalt/grus:

Altra Paradigm: En svært godt dempet sko, som gjør lange løpeturer til en lek. 

Altra Torin Plush: En mellomdempet sko, som er fin til det aller meste! Min mest brukte sko!

Altra Escalante Racer: En lettvektssko til raskere turer eller konkurranser. God løpsfølelse.


Terreng:

Altra Lone Peak: God demping, godt grep og uslåelig komfort. Min favoritt i terrenget!

Altra Timp: Krysningen mellom asfalt og terreng. Perfekt dersom du skal løpe på variert underlag!


SJEKK UT ALTRARUNNING.NO FOR JUNIKAMPANJEN